شناخت ارقام انار و روش های برداشت آن

شناخت ارقام انار و روش های برداشت آن

 شناخت ارقام انار ایران برای خریداران و تجاری که علاقه مند به فعالیت در این حوزه را دارند، بسیار ضروری است و بدون علم و دانش در این زمینه نمیتوان در صادرات انار موفق بود.
در ادامه به شناخت ارقام انار و برداشت آن اشاره می کنیم.

 آشنایی با زمان برداشت محصول انار

درخت انار معمولا از سال سوم کاشت گل و میوه می دهد.
رسیدن میوه تدریجی بوده و با توجه به آب و هوا و واریته های گوناگون از اواسط شهریور ماه تا آخر آبان ماه ادامه می یابد.
زمان رسیدن میوه موقعی است، که نسبت قند به اسید ( طعم میوه ) ثابت بماند و پوشش پی ( پوشش دور دانه ها ) و نیز محل قرار گرفتن دانه قرمز شود.

 آشنایی با زمان برداشت محصول انار

آشنایی با ارقام میوه انار

از نظر زمان رسیدن و موقع برداشت، ارقام انار را می توان به سه گروه تقسیم کرد:

  1. ارقام زودرس شیرین:  قند (مشکی ) بردسکن، بریت شیراز، آقا محمدعلی، پوست سیاه شیرین، پوست سفید شیرین، ملس شیرین و آلک شیرین می باشند، انارهای مذکور تا اواسط شهریور می رسند.
  2. ارقام زودرس ترش شامل: انارهای تابستانی ترش و آلک ترش می باشند که این ارقام تا اوایل مهرماه می رسند و باید به موقع برداشت گردند، چون هر دو واریته تقریباً فاقد خاصیت انباری هستند و باید به محض رسیدن برداشت و به بازار حمل گردند.
  3. ارقام انار دیررس شامل :رباب نی ریز، شیشه کپ فردوس ، ملس یزد، نادری بادرود، خزر بردسکن، اردستانی مه ولات، بجستان، قجاق قم، ملس ترش و پوست سفید ترش می باشند، که بهترین و مرغوبترین واریته ها از نظر نگهداری، بازارپسندی، طعم، تهیه آب، رب و کنسانتره انار محسوب می شوند.
این واریته ها در اواخر مهر یا اوایل آبان ماه می رسند و به منظور جلوگیری از عارضه ترکیدگی باید هر چه زودتر برداشت و به بازار مصرف حمل گردند. به طور کلی زمان برداشت متجاوز از 90% محصول تولیدی انار در مهرماه صورت می گیرد. میوه انار را به محض رسیدن باید چید در غیر این صورت بیشتر میوه های درشت در اثر سردی هوا صدمه دیده و می ترکند. باید دقت کرد که انار حتی المقدور در مواقع بارندگی و یا شبنم چیده نشود زیرا که انار آبدیده زودتر ترک خورده و در انبار می گندد.

آشنایی با ارقام میوه انار

آشنایی با برداشت محصول انار

برای چیدن انار، می توان یا از قیچی باغبانی استفاده کرد و یا با یک دست نقطه اتصال میوه به شاخه را گرفته و با دست دیگر میوه را عکس جهتی که روی شاخه قرار گرفته، چرخاند و یا میوه را در دست گرفته و به طرف چپ و راست چرخانده تا از شاخه جدا شود.
هرگز نباید میوه را با کشیدن از شاخه جدا کرد زیرا در اثر این عمل اکثر شاخه هایی که در سال بعد باید میوه تولیدکنند، کنده می شوند.

بعد از جداشدن میوه از شاخه باید دم آن ها را قطع کرده و به آرامی در جعبه های مخصوص قرار داد و در هنگام حمل نیز باید دقت کرد که به میوه ها آسیبی نرسد زیرا میوه های آسیب دیده خاصیت انباری نداشته و به دلیل نفوذ عوامل بیماری زا از محل های آسیب دیده ، به زودی پوسیده و از بین می روند.

ذکر این نکته ضروری است که در هنگام برداشت، باغداران با تجربه ابتدا انارهای درشت، سرخ و بدون سوختگی ( انارهای شاه چین ) و سپس بعد از آن انارهای متوسط ( انارهای معمولی و رسمی ) و پس از دو هفته انارهای ریز ( انارهای خرمنی ) را برداشت می کنند.
در این روش انارهای دسته اول جهت حمل به بازار و صادرات، انارهای دسته دوم جهت نگهداری در انبار و انارهای دسته سوم جهت حمل به کارخانجات و استفاده برای تولید فرآورده های آن مورد استفاده قرار می گیرند.

منبع: سازمان مهندسی کشاورزی

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما