جمع آوری محصول انار و آشنایی با نحوه چیدن آن

جمع آوری محصول انار و آشنایی با نحوه چیدن آن

جمع آوری محصول انار عمدتاً با دست انجام می شود و در بعضی مناطق از کیسه های برداشت نیز استفاده می شود.
سپس در گوشه باغ میوه ها به صورت فله روی هم انبار شده و انارهای ترک خورده و دارای آثار گندیدگی جدا شده و انارهای سالم برای انبار ارسال می گردد، در سال های اخیر همزمان با افزایش میزان صادرات و لزوم حفظ کیفیت میوه تازه، استفاده از میوه چین دستی و گذاشتن میوه در یک یا حداکثر دو ردیف درون جعبه چوبی یا ترجیحاً سبدهای پلاستیکی مرسوم شده است.

در ادامه با جمع آوری محصول انار و نحوه چیدن انار بیشتر آشنا میشوید.

جمع آوری محصول انار و آشنایی با نحوه چیدن آن

شستشو و ضدعفونی کردن میوه انار

یکی از بهترین شیوه های گندزدایی انار که در عین حال کیفیت محصول و رنگ پوست انار را بهتر حفظ می نماید، استفاده از روش آبگرم درمانی است.
برای این منظور تحقیقات گسترده ای در موسسه تحقیقات اصلاح وتهیه نهال و بذرانجام یافته و نمونه های انار در چندین دمای آب گرم برای زمان های 180- 60 -30 ثانیه حمام داده شده و سپس انبار گردیدند.

بهترین نتایج از دمای 51 درجه سانتی گراد به مدت 60 ثانیه به دست آمد.
یکی دیگر از بررسی های انجام شده دراین ارتباط استفاده از نوعی واکس برای بـه درازا کشاندن عمر انباری این میوه می باشد.

در این ارتباط نوعی واکس جامد قابل حل در آب به نام پرولانگ(Prolong ) انتخاب شده و انارها را پیش از انبار کردن توسط این ماده حمام داده و در سردخانه نگهداری می نمایند .

این روش بهترین عامل در افزایش عمر انباری انار و حفظ کیفیت آن برای مدت زمان طولانی تشخیص داده شده است.
نمونه هایی که قبلا” آب گرم درمانی شده و سپس توسط واکس پوشش داده شده اند  از کیفیت به مراتب بهتری برخوردار بوده و درصد آلودگی بسیار کمی دارند.

شستشو و ضدعفونی کردن میوه انار

 آشنایی با درجه بندی و بسته بندی میوه انار

در حال حاضر برای درجه بندی انارتنها به جدا کردن نمونه های ترک خورده و فاسد از نمونه های سالم اکتفا می شود و کمتر درجه بندی صحیح و اصولی روی این محصول از نظر اندازه، رقم، سلامت ظاهری، رنگ و غیره اعمال می گردد.

[highlight color=”yellow”]انارها در دو مرحله پس از برداشت و پس از انبار درجه بندی می گردند.
توجه به مقررات بسته بندی ( متاسفانه استاندارد اجباری میوه ها برای مصارف داخلی وجود ندارد ) و درجه بندی علاوه بر این که باعث جلب بهتر مصرف کننده می گردد، ضایعات را نیز به حداقل کاهش می دهد، بهترین روش برای بسته بندی انار استفاده از کارتن و یا جعبه های یک ردیفه می باشد، که شرکت های صادراتی به این امر توجه کرده و انارهای خود را در کارتن های یک ردیفه و یا چند ردیفه که توسط شانـه ( Seperator)از یکدیگر جدا شده اند قرار می دهند.[/highlight]

در ایران انار بصورت فله ای برای مصرف کننده عرضه می گردد.
این در حالی است که در کشورهای اروپایی و آمریکایی انار به صورت دانه ای و با قیمت قابل توجهی به فروش می رسد.

منبع: سازمان مهندسی کشاورزی

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما